Tányér és pohár - harapható "Furmint Február"
sponsored links
Virtuális konyhámból kilépve, ismét alkalmam lesz bemutatni, hogy mit is gondolok bor és étel kapcsolatáról. Ezúttal Furmintokhoz, Furmint alapú borokhoz készítek falatokat, megmutatva azt, hogy milyen gazdag, sokrétû - a szakácsok nagy örömére - ez a hungarikumnak számító szõlõfajta.
Tányér és pohár - harapható "Furmint Február"
2014. február 7. 19:00
Helyszín: Natura Vinotéka (Sopron, Várkerület 24.)
A "Furmint Február" különleges kóstolóján ezúttal Nagy Zsolt, szakács, a Bor&Sodó gasztroblog írója készít ízletes falatkákat, természetesen a furmintra hangolva.
A borok és a hozzávaló harapnivalók:
Helyszín: Natura Vinotéka (Sopron, Várkerület 24.)
A "Furmint Február" különleges kóstolóján ezúttal Nagy Zsolt, szakács, a Bor&Sodó gasztroblog írója készít ízletes falatkákat, természetesen a furmintra hangolva.
A borok és a hozzávaló harapnivalók:
- Szent Tamás Kishegy Furmint Pezsgõ 2010
(Zöldcitromos avokádókrém, lazackaviárral) - Kreinbacher Nagy-Somlói Furmint 2011
(Feta és Pecorino sajtos sült puliszka, goji bogyós birsalma-chutney-val) - Oremus Mandolás Furmint Magnum 2009
(Mangós-narancsos couscous saláta, pácolt lazaccal) - Pók Tamás Rigópohár 2011
(Sáfrányos makadámdiós sajtkrém, füstölt pulykamell szeletekkel) - Szent Tamás Percze Furmint 2009
(Szarvasgombával érlelt és szárított sertésszûz, paszternákos salotthagyma lekvárral) - Szepsy Liliom Furmint Nyulas-dûlõ 2011
(Tavaszi tekercs kacsamellel és shiitake gombával töltve, fenyérfüves-gyömbéres chili szósszal) - Pelle Pince Zsófia Cuvée 2011
(Édes-sós datolya mousse, passiógyümölcs-velõvel)
Bor&Sodó Receptképes blog, étel és bor ajánlattal, a mindennapokra, de a teljesség igénye nélkül...